PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI

4.44 (181 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurczak pieczony w pysznej marynacie z wyczuwalną nutą słodyczy.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 podudzia z kurczaka.

    Składniki marynaty:
    2 łyżki sosu teriyaki,
    łyżka oleju,
    1/3 łyżeczki cynamonu,
    łyżeczka ostrej papryki,
    1/2 łyżeczki soli,
    łyżeczka syropu klonowego (lub płynnego miodu).
Wystaw ocenę:

4.44 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Podudzia kurczaka pieczone w marynacie z sosem teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i osuszam.
    Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
    Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
    Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Sylwester Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować