Placuszki z młodych ziemniaków z pietruszką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Placuszki z młodych ziemniaków to jeden z moich ukochanych, sezonowych obiadów. Tutaj, z dodatkiem świeżej natki pietruszki, pycha!

  • 60 min

Składniki:

  • -1,5 kg młodych ziemniaków
    -1 duży pęczek natki pietruszki
    -1 duża cebula
    -2 jaja
    -3 łyżki mąki
    -ok 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej
    -duża szczypta pieprzu
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Placuszki z młodych ziemniaków z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2 2. Dodajemy posiekaną natkę, startą na małych oczkach cebulę, mąkę, przyprawę uniwersalną i pieprz oraz wbijamy jajka. Dokładnie mieszamy.
  • 3 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy placuszki. Smażymy po około 3-4 minuty z każdej strony na rumiano. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki Natka pietruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować