Placuszki z gotowanej kalarepki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne placuszki z gotowanej kalarepki. Usmażone na rumiano. Będą smacznym dodatkiem do drugiego dania. Zróbcie koniecznie.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie kalarepki
    1 jajko
    pół szklanki bułki tartej
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Placuszki z gotowanej kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kalarepkę studzimy i kroimy w plastry.
  • 2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.
  • 3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  • 4. Podajemy, a ja smacznego życzę.

Porady

Z przepisu wychodzi 2-3 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować