Placuszki z kalarepki, papryki i kurczaka

0 (0 ocen)

To propozycja pysznego obiadu z wykorzystaniem letnich warzyw. Za każdym razem znikają ze stołu w oka mgnieniu:).Polecam ten sposób podania kalarepki, która przez wielu jest może niedoceniona w kuchni!

Składniki:

  • Składniki na około 14 sztuk:
    • 3 kalarepki,
    • 1 czerwona papryka,
    • 1 podwójny filet z kurczaka,
    • mały pęczek natki pietruszki,
    • 0,5 cebuli,
    • 3 jajka,
    • 2 łyżki mąki,
    • 1 łyżka bułki tartej,
    • przyprawa do kurczaka,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • sól,
    • olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki z kalarepki, papryki i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • starta kalarepka 1. Kalarepkę obieramy. Obraną ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą delikatnie nasalamy i odstawiamy na około 15-20 minut, by puściła sok.
  • pokrojony filet 2. Między czasie filet kroimy w drobną kostkę i oprószamy przyprawą do kurczaka.
  • pokrojona papryka i pietruszka 3. . Paprykę i cebule kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.
  • łączenie składników 4. Gotową kalarepkę odciskamy z wytworzonego soku i przekładamy do miski. Dodajemy do niej pozostałe składniki: filet, paprykę, cebulę, natkę pietruszki, mąkę, bułkę tartą, jajka . Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • smażenie 5. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje przygotowanego „ciasta”. Placuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
    Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Przed podaniem oprószamy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować