Placuszki orkiszowe z brązowego ryżu z rabarbarem na kefirze

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne placuszki przygotowane z gotowanego ryżu z rabarbarem. Słodzone ksylitolem. Polecam na słodkie śniadanie, obiad lub kolację.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanego brązowego ryżu
    1 surowe jajko
    1 mała łodyga rabarbaru
    2 łyżki ksylitolu
    8 łyżek kefiru
    2 łyżki ksylitolu
    6 - 8 łyżek mąki orkiszowej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    zblendowany ksylitol do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki orkiszowe z brązowego ryżu z rabarbarem na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy na drobno i wkładamy do miski. Wlewamy kefir i dodajemy ksylitol, jajko, gotowany ryż i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem posypujemy ksylitolem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir Ksylitol Mąka orkiszowa Rabarbar Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować