Placuszki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosty deser z owocami i ulubionymi sosami deserowymi. Nam najlepiej smakują w lato, podane z owocami prosto z krzaczka. Polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Placuszki:
    - 2 opakowania budyniu waniliowego;
    - 2 szklanki mleka;
    - 3 łyżeczki cukru;
    - 1 opakowanie cukru waniliowego;
    - jajko;
    - mąka

    ORAZ:
    - olej do smażenia;
    - sosy deserowe w różnych smakach;
    - owoce: porzeczki, agrest, poziomki, maliny lub inne ulubione
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Placuszki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń i cukry mieszamy w miseczce. W dużej misce mieszamy składniki mokre: mleko i jajko. Suche składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy trzepaczką, aż znikną grudki. Porcjami dosypujemy mąkę i stale mieszając, powtarzamy czynność do momentu, aż powstanie ciasto naleśnikowe.
  • placki budyniowe - odsączanie 2. Masę nakładamy łyżką stołową na gorący olej. Smażymy na rumianu z obu stron, odsączamy na ręczniku kuchennym. Podajemy polane sosami i posypane owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować