Czekoladowo- budyniowe placuszki

2 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czekoladowo-budyniowe placuszki to taka moja interpretacja klasycznych placków bez dodatków. Jedyną zmianą jest zastąpienie części mąki proszkiem budyniowym. Dla mnie są to placki rewelacyjne i bardzo smaczne. Dodam, że dosyć szybko się je przygotowuje.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    200 g jogurtu naturalnego
    60 g budyniu czekoladowego
    60 g cukru
    12 g proszku do pieczenia
    2 jajka
    olej do smażenia
    kakao do dekoracji
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Czekoladowo- budyniowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, budyń, proszek do pieczenia, jogurt oraz jajka miksujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym oleju układamy po 1-2 łyżce ciasta. Smażymy z obu stron po minucie. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy ciepłe. Dekorujemy kakałem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować