REKLAMA
Delikatne i puszyste jak puch placuszki budyniowe. Budyń jest ewidentnie wyczuwalny. Są lekkie, a smażenie ich nie wymaga tłuszczu, bo nie przywierają do patelni. Złociste, idealne na śniadanie podane z marmoladą, dżemem lub owocami ze słoiczka. Dla mnie wystarczy sam cukier puder.
To takie małe co nieco małych i dużych łakomczuchów :) Idealne na zarówno na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Moje córeczki bardzo lubią różnego placuszki dlatego często je przygotowuję na różne sposoby. Dzisiejsza moja propozycja to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu placuszki z dodatkiem budyniu przygotowane na mleku. Córeczki były zachwycone i ja również :)
placuszki z dodatkiem budyniu i mąki są bardzo pyszne, delikatne, mają chrupiącą skórkę, pierwszy raz ale nie ostatni zrobione, można różne smaki budyniu dodawać i różne owoce......SMACZNEGO!!!
Komentarze