REKLAMA

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

wyświetlono: 317 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Placki ziemniaczane każdy zna. Polecam je trochę urozmaicić dodając kiszonej kapusty. Wyjdą nam wyjątkowo smaczne, chrupią placki i posmaku kiszonej kapusty. Najlepiej smakują w kleksem kwaśniej śmietany. Ja podaję je też z duszonym mięsem i surówką.

opublikowany: 22.05.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    1 cebula
    1 garść kapusty kiszonej
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    2 płaskie łyżeczki soli
    Pieprz
    Olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebule obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach, przełożyć na durszlak, odsączyć z nadmiaru soku. Kapustę kiszoną przepłukać, odcisnąć i drobno pokroić. Starte warzywa, kapustę, jajka, mąkę, sól i pieprz przełożyć do miski i wyrobić.
    Na patelni rozgrzać mocno, większą ilość oleju. Placki smażyć po 3-5 minut z każdej strony, a następnie odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia zbędnego tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: teresa-kr teresa-kr

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Propozycja urozmaicenia podania tradycyjnych placków ziemniaczanych

kategoria: kapusta kiszona Placki placki ziemniaczane opublikowany: 26.02.2013 | wyświetlono: 1152 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE