Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

  • wyświetlono: 1034 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

Propozycja urozmaicenia podania tradycyjnych placków ziemniaczanych

teresa-kr
  • 50min

Składniki

1 kg ziemniaków
3 jajka
3 łyżki mąki
Sól
pieprz
30 dkg kapusty kiszonej
Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

  • 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać jajka ,mąkę i sól. Dodać odrobinę pieprzu. Wymieszać.
    Kapustę włożyć do garnka ,wlać trochę oleju ,podlać wodą i ugotować do miękkości. Ostudzić o odcisnąć sok ,posiekać nożem.
    Na patelni smażyć placki o podłużnym kształcie z jednej strony ,na surową połowę nałożyć kapustę i złożyć placek jak kopertę. Jeszcze chwilę przesmażyć.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilszkola_babcikapusta kiszonaplacki ziemniaczanekonkurs_bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i sosem cebulowo – pomidorowym

Dodane przez: JustKuchcik

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i sosem...

Placki z gotowanych ziemniaków...

Fuczki-  Bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Dodane przez: Patrycja33

Fuczki- Bieszczadzkie placki z kiszonej...

Placuszki są lekko kwaśne i chrupiące,...

fuczki

Dodane przez: RobakowLife

FUCZKI placki z kapusty kiszonej

Przez moment pomyślałam, że wymyśliłam...

fuczki placki z kiszona kapustą

Dodane przez: iziona

Fuczki - placki z kiszoną kapustą

Placki pochodzą z Bieszczad, ale...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Placki z kiszoną kapustą i boczkiem

Kiszona kapusta i boczek, to dla...

Placki ziemniaczane z czerwoną kapustą

Dodane przez: JustKuchcik

Placki ziemniaczane z czerwoną kapustą

Odkąd je zrobiłam po raz pierwszy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE