Placki z bułki kajzerki i gruszki z orzechami

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To taki pomysł na czerstwą kajzerkę :) Składniki doskonale się połączyły, placki wyszły puszyste, aromatyczne i bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bułka kajzerka - czerstwa
    1 szklanka mleka - 250 ml
    1 obrana , pozbawiona środka gruszka
    2 jajka
    6 łyżek mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    1 łyżka miodu
    1 łyżka cukru z ekstraktem z wanilii
    2 szczypty kardamonu
    1 szczypta soli
    1 płaska łyżeczka sody
    Dodatkowo:
    olej
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z bułki kajzerki i gruszki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z bułki kajzerki i gruszki z orzechami 1. Bułkę zalewam mlekiem , odstawiam na około pół godziny aż bułka wchłonie płyn , dodaję do niej jajka , startą na tarce o dużych oczkach gruszkę , obie mąki , miód , cukier z ekstraktem wanilii , kardamon , sól , sodkę , miksuję blenderem na jednolita masę . Do masy dodaję posiekane orzechy , mieszam . Z masy smażę placki z obu stron na rumiano , osaczam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku , podaję osypane cukrem pudrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować