Pikantny gulasz po meksykańsku

4.49 (166 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Przed nami coraz chłodniejsze dni. Można więc pozwolić sobie na coraz więcej cięższych, rozgrzewających potraw. Pikantny gulasz po meksykańsku z pewnością pomoże nam przetrwać nawet najzimniejsze dni:).

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g wieprzowiny lub wołowiny w kawałku, u mnie łopatka wieprzowa
    1 puszka czerwonej fasoli
    1/2 puszki kukurydzy
    1 puszka pomidorów krojonych
    2 czerwone papryki
    2 papryczki chilli
    1 duża cebula
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, oregano, kumin
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Pikantny gulasz po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, paprykę, paprykę chilli i cebulę kroimy w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę i paprykę, paprykę chilli, smażymy chwilę po czym zalewamy 300 ml wody. Dodajemy pomidory, kukurydzę, fasolę i przyprawy. Przykrywamy, dusimy pod przykryciem przez 1,5 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować