gulasz po meksykańsku

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

urozmaicony warzywami, pikantny :) i szybki :)

  • 60 min

Składniki:

  • 600 gram wieprzowiny ( u mnie szynka)
    1 duża cebula
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    0,5 słoiczka mieszanki meksykańskiej
    1/3 szklanki zimnej wody + 1 łyżka mąki pszennej
    1/3 łyżeczki ostrej papryki
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta pieprzu kajeńskiego
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w średnią kostkę, podsmażamy z cebulką, zalewamy wodą tak, by przykryła mięsko, dodajemy przyprawy, gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości, u mnie około 40 minut (w czasie gotowania uzupełniamy wodę), następnie dodajemy koncentrat, zagotowujemy. Mąkę dokładnie mieszamy z wodą, dodajemy do gulaszu, następnie wsypujemy odcedzone z zalewy warzywa, mieszamy i zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy.

    Danie podałam z ryżem i ogórkiem konserwowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka Wieprzowina Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować