Piersi z cieście francuskim z serem i pieczarkami

4.5 (156 ocen)

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu mięso które bez wahania możemy podać na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi.

Składniki:

  • 6 pojedynczych piersi kurczaka bez polędwiczek
    2 opakowania ciasta francuskiego
    200 g. pieczarek
    100g. sera żółtego w kawałku
    1 jajko
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki chili
    sól świeżo mielona
    pieprz świeżo mielony
    1 łyżka masła+masło do wysmarowania blaszki
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z cieście francuskim z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać , po kroić w pół plasterki , podsmażyć na maśle do zmiany koloru i zmniejszenia objętości.
    Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • piers 2. Każdą pierś umyć , osuszyć , zrobić kieszonki ( przecinając pierś w zdłuż nie do końca)
    Każdy kawałek mięsa nafaszerować serem i pieczarkami.
    Ciasto francuskie rozwałkować cienko , kłaść na nim piersi , każdą oprószyć solą i pieprzem
    Po bokach wyciąć paseczki, zawijać je na pierś na przemian.
  • piersi w cieście 3. Blaszkę wysmarować masłem , położyć gotowe piersi.
    Jajko rozbełtać z ketchupem , słodką papryką i chili.
    Smarować pędzelkiem każdy kawałek mięsa po wierzchu.
  • upieczone piersi 4. Piec piersi ok 30 min w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować