Parówki z serem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotowe ciasto pokroić na 6 kwadratów, posmarować keczupem, położyć na to plasterek sera i po skosie parówkę. Zawinąć w rogalika.
2.Zawinięte parówki wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdy rogalik na wierzchu roztrzepanym białkiem. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec aż się ładnie zrumienią (około 20min).
3.Ja podaję je z sosem czosnkowym. Podczas gdy parówki są w piekarniku, robię sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu mieszamy z 4 łyżkami jogurtu. Dodajemy 2 ząbki przeciśniętego czosnku, koperek oraz odrobine soli.
Porady
Zamiast z sosem czosnkowym można je podać z keczupem, lub po prostu same.
Komentarze