Parówki z serem w cieście francuskim

4.49 (160 ocen)

  • 25 min

Potrawa wbrew pozorom jest bardzo syta,więc jest to dobry pomysł na szybki obiad bądź ciepłą kolację lub śniadanie.

  • 25 min

Składniki:

  • -1 opakowanie ciasta francuskiego
    -6 parówek
    -6 plastrów żółtego sera
    -keczup
    -1 białko

    SOS CZOSNKOWY:
    -2 łyżki majonezu
    -4 łyżki jogurtu naturalnego,
    -2 ząbki czosnku,
    -koperek,
    -odrobina soli.
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Parówki z serem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09ey7ne 1. Gotowe ciasto pokroić na 6 kwadratów, posmarować keczupem, położyć na to plasterek sera i po skosie parówkę. Zawinąć w rogalika.
  • 2. Zawinięte parówki wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdy rogalik na wierzchu roztrzepanym białkiem. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec aż się ładnie zrumienią (około 20min).
  • 3. Ja podaję je z sosem czosnkowym. Podczas gdy parówki są w piekarniku, robię sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu mieszamy z 4 łyżkami jogurtu. Dodajemy 2 ząbki przeciśniętego czosnku, koperek oraz odrobine soli.

Porady

Zamiast z sosem czosnkowym można je podać z keczupem, lub po prostu same.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować