Parówki w cieście francuskim z serem i pieczarkami

4.97 (188 ocen)

Idealny pomysł na :ciepłe śniadanie bądź kolacje, oraz na szybki obiad.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 parówki
    4 plastry żółtego sera
    300g pieczarek
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.97 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki w cieście francuskim z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy według uznania.
    Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy pieczarki.
    Dusimy około 20 minut, na sam koniec duszenia solimy pieczarki.
  • 2. Z Parówek ściągamy folię, owijamy parówki plastrami sera.
    Na kawałek ciasta francuskiego wykładały pieczarki, kładziemy parówkę w serze i zwijamy, zlepiamy .
  • 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 15-20minut, aż ciasto się zrumieni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować