Pierścienie z kabaczka faszerowane mięsem i serem w sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Z dużych kabaczków zrobiłam pierścienie. Do środka włożyłam mięso indyka, ale może być każde inne, wymieszane z serem.
Smaczny obiad w krótkim czasie.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • duży kabaczek
    500 gram mielonego mięsa
    opakowanie wiórek serowych lub starty żółty ser na tarce
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
    1-2 łyżeczki oregano
    pieprz do smaku

    Sos pomidorowy:
    puszka pomidorów krojonych
    ząbek czosnku
    1 łyżeczka oregano
    sól i płatki chili do smaku

    2 łyżki oliwy z oliwek

    natka pietruszki drobno posiekana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierścienie z kabaczka faszerowane mięsem i serem w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytego kabaczka pokroić w pierścienie, wydrążyć nożem gąbczasty środek. Mięso mielone wymieszać z przyprawami i serem.
    Do garnka wlać oliwę, wcisnąć czosnek podgrzać, przelać pomidory, dodać przyprawy i chwilę dusić. Przelać do brytfanny. Kabaczki faszerować mięsem. Układać na sosie pomidorowym. Piekarnik nagrzać na 190-200 stopni i piec przez ok 30 minut. Na kolejne 20 minut przykryć folią aluminiową. Wyjąć na talerze, posypać natką. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabaczek Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować