Z dużych kabaczków zrobiłam pierścienie. Do środka włożyłam mięso indyka, ale może być każde inne, wymieszane z serem.
Smaczny obiad w krótkim czasie.
60 min
Dla 5 osób
Składniki:
duży kabaczek
500 gram mielonego mięsa
opakowanie wiórek serowych lub starty żółty ser na tarce
2 ząbki czosnku
sól do smaku
1-2 łyżeczki oregano
pieprz do smaku
Sos pomidorowy:
puszka pomidorów krojonych
ząbek czosnku
1 łyżeczka oregano
sól i płatki chili do smaku
Pierścienie z kabaczka faszerowane mięsem i serem w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytego kabaczka pokroić w pierścienie, wydrążyć nożem gąbczasty środek. Mięso mielone wymieszać z przyprawami i serem.
Do garnka wlać oliwę, wcisnąć czosnek podgrzać, przelać pomidory, dodać przyprawy i chwilę dusić. Przelać do brytfanny. Kabaczki faszerować mięsem. Układać na sosie pomidorowym. Piekarnik nagrzać na 190-200 stopni i piec przez ok 30 minut. Na kolejne 20 minut przykryć folią aluminiową. Wyjąć na talerze, posypać natką. Podawać z ryżem.
Komentarze