Bigos z kabaczka

4.84 (189 ocen)

Pyszny i aromatyczny bigos z kabaczka, jest szybki i prosty do przyrządzenia. Uwielbiam go ze świeżym pieczywem.

Składniki:

  • 1 duży kabaczek

    2 małe cebule

    1 papryka czerwona

    2 laski kiełbasy

    3 pomidory

    2 ząbki czosnku

    3 łyżki koncentratu pomidorowego

    sól,pieprz

    słodka i ostra papryka

    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

4.84 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos Dodatki

Bigos z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej, dodaj drobno posiekaną cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy.Kabaczka obiera ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, dodajemy do przesmażonej kiełbasy. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę kroimy w kostkę, dodajemy do kabaczka.Dusimy pod przykryciem do miękkości, gdy kabaczek zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy pod przykryciem przez kilka minut.

Porady

Podajemy z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabaczek Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować