Pierś z kurczaka w zalewie octowej

4.5 (192 ocen)

Wpadłam na pomysł,żeby zamiast ryby zrobić w ten sposób kurczaka. Smakuje rewelacyjnie:) Polecam:)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    sól,pieprz
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    cebula

    Zalewa :

    3 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    kilka ziarenek ziela angielskiego,pieprzu ziarnistego
    2 liście laurowe
    1 łyżka białej gorczycy


Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Pierś z kurczaka w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pierś z kurczaka przekroić na pół w poprzek.
    Rozbić lekko tłuczkiem.
    Posypać solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
    Wystudzić.
    Cebulę pokroić w piórka.

    Składniki na zalewę zagotować.Wystudzić.
    W misce układać piersi i cebule na przemian.Zalać zalewą. Odstawić na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Zalewa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować