Pierś kurczaka z potrawce buraczano cytrusowej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo proste w przygotowaniu danie, które zachwyca kolorem i smakiem.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 pojedyńcze piersi kurczaka
    4 małe buraki (po obraniu około 400g )
    1 cebula
    pół szklanki wody
    pół szklanki maślanki
    łyżka masła
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki soku z pomarańczy
    3 łyżki soku z czerwonego grejpfruta
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka Buraczki

Pierś kurczaka z potrawce buraczano cytrusowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować na parze. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Piersi kurczaka opruszyć solą i pieprzem i mocno zrumienić bez tłuszczu na patelni.
  • 3. Następnie na patelnię dodać do mięsa starte buraki, wkroić cebulę, dodać masło, zalać to wodą i maślanką. Całość dusimy parę minut pod przykryciem. Następnie dodajemy sok z cytryny, pomarańcza i grejpfruta i dusimy aż wszystko będzie miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Pierś z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować