KURCZAK H&S (hot & spicy)

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Niesamowicie aromatyczna i chrupiąca pierś kurczaka. I może brzmi to paradoksalnie ale właśnie smażenie w głębokim tłuszczu, sprawia, że jest mniej tłusta :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    podwójna pierś kurczaka

    MIESZANKA PRZYPRAW:
    czubata łyżka pieprzu ziołowego
    łyżka oregano
    łyżeczka czosnku granulowanego
    łyżeczka suszonego koperku
    2 łyżeczki majeranku
    łyżka kurkumy
    łyżka płaska vegety

    PANIERKA:
    jajka
    mąka
    panierka KAMIS CHRUPIĄCY KURCZAK KLASYCZNY
    olej

    ( mąka i panierka w proporcji 1:1)
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak h&s (hot & spicy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka myjemy, przecinamy na pół i każdą część piersi przekrawamy w poprzek na dwa filety.
  • 2. Każdy filet obtaczamy w mieszance przypraw i wkładamy pod przykryciem do lodówki minimum na 1h.
  • 3. Następnie filety obtaczamy w rozmąconym jajku a następnie mące wymieszanej z panierką.
  • 4. Smażymy na głębokim tłuszczu do zarumienienia.

Porady

Jeżeli mamy taką możliwość, najlepiej mięso marynować kilka godzin. (np. przyrządzić w porze śniadaniowej i niech poleży w lodówce do obiadu) Tłuszcz, do którego wrzucamy H&S-y musi być mocno rozgrzany. Podajemy z frytkami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Przyprawy Zioła Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować