Pierś indycza w warzywach z ziemniakami

5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakowite danie jednogarnkowe, z naszą ulubioną fasolką szparagową.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g piersi indyczej
    300 g fasolki szparagowej (zielonej i żółtej)
    4-5 ziemniaków
    po pół papryki czerwonej i żółtej
    1 cukinia
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1 szklanka bulionu
    2 puszki pomidorów krojonych
    1 łyżka mąki
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Pierś indycza w warzywach z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmaż mięso 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i podsmażyć na oleju.
  • ugotuj fasolkę 2. Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku.
  • podsmaż warzywa 3. Warzywa umyć, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i obrane ziemniaki podzielić na ćwiartki. Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę, cukinię w półtalarki. Na łyżce oleju podsmażyć cebulę, czosnek, dodać paprykę, cukinię i ziemniaki.
  • 4. Całość przełożyć do garnka, dodać pomidory z puszki, mięso, podlać szklanką bulionu. Doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą i dusić pod przykryciem 40 minut. Przed końcem gotowania dodać fasolkę, połączyć. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Filet z indyka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować