Pierś indycza w warzywach z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i podsmażyć na oleju.
2.Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku.
3.Warzywa umyć, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i obrane ziemniaki podzielić na ćwiartki. Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w kostkę, cukinię w półtalarki. Na łyżce oleju podsmażyć cebulę, czosnek, dodać paprykę, cukinię i ziemniaki.
4.Całość przełożyć do garnka, dodać pomidory z puszki, mięso, podlać szklanką bulionu. Doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą i dusić pod przykryciem 40 minut. Przed końcem gotowania dodać fasolkę, połączyć. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Komentarze