PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pierś indycza z szybkowaruhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/58/69b5c6ec81819cec58c9bc6f6d787a60f168c42e.jpeg800530http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/piers-indycza-z-szybkowaru
½ kg pierś indycza
Na marynatę
Olej 2-3 łyżki
Łyżka papryki słodkiej
Szczypta chilli
Łyżka lubczyku
Szczypta kurkumy
Natka pietruszki suszona
Łyżeczka czosnku w granulkach
Łyżeczka majeranku
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka suszonych grzybów zmielonych na mączkę
Sól do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Pierś indycza z szybkowaru
1.
Najpierw sporządzam marynatę. Łączę olej z przyprawami, i dokładnie mieszam. Mięso pozbawiam zbędnych błon i tłuszczu, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram obficie przygotowaną marynatą z każdej strony, przygotowaną pierś odstawiam do lodówki, im dłużej tam poleży, tym lepiej, minimum godzina.
2.
Następnie rozgrzewam na patelni niewielką ilość oleju, i obsmażam mięso . Przekładam do szybkowaru, dodaję 50 ml wody. Duszę 30 minut od momentu wzrostu ciśnienia.
3.
Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
4.
Gotową pierś kroję na porcje i podaję z surówkami. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze