Pierożki serowe z budyniem jagodowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonale nadają się na piknik lub imprezę dla dzieci

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    0,25 dag mąki pszennej
    0,25 dag margaryny
    0,25 dag sera białego
    Szczypta soli
    Budyń jagodowy:
    0,5 l. Kompotu jagodowego
    Pół szklanki cukru
    2 budynie waniliowe rozpuszczone w pół szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Pierożki serowe z budyniem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto siekamy do momentu aż składniki się połączą. Szybko zagniatamy ciasto, wkładamy do lodówki na minimum godzinę. W międzyczasie na kompocie jagodowym z dodatkiem 0.5 szklanki cukru gotujemy rozmieszane budynie. Studzimy. Po godzinie ciasto rozwałkowujemy na cienki płat. Szklanką lub dużym kieliszkiem wycinamy kółka. Na każde nakładamy łyżkę budyniu. Zlepiamy brzegi. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 160stopni przez ok 25 minut.

Porady

Budyń możemy ugotować z kompotu o dowolnym smaku. Super sa również z truskawkami czy malinami. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować