Placuszki serowe z budyniem

4.4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

To takie mini serniczki z patelni. Bardzo szybkie do zrobienia. Trzeba je smażyć na wolnym ogniu i delikatnie obracać.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 250g twarogu półtłustego,
    • 2 jajka,
    • 1 łyżka cukru/ksylitolu,
    • 1 budyń śmietankowy bez cukru (40g),
    • 1 czubata łyżka mąki migdałowej,
    • DODATKOWO:
    • olej do smażenia,
    • cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki serowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy przez kilka minut widelcem.
    Do miski wbijamy jajka. Dodajemy twaróg i cukier, mieszamy rózgą. Następnie dodajemy budyń i mąkę migdałową, mieszamy do połączenia.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy placki na rumiano z obu stron na wolnym ogniu. Obracamy je ostrożnie. Podajemy je z dodatkiem owoców, polane syropem klonowym lub oprószone pudrem, posypane płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować