Pierogi z kaszanką i watróbką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pierogi z kaszanką poleciła Mi siostra z Ukrainy. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    40 dkg mąki
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
    woda gorąca
    tłuszcz ze skwarkami


    Farsz:
    30 dkg kaszanki
    2 wątróbki indycze
    1 cebula
    1 jabłko kwaśne
    1 łyżka oleju
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszanką i watróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę , podzielić na pół. Do jednej z nich dodać sól i zaparzyć gorącą wodą. Poczekać aż wystygnie , zagnieść ciasto , wlewając olej. Odstawić pod przykryciem.
    Kaszankę rozdrobnić . Cebulę pokroić w kostkę , podsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni , na pozostałym tłuszczu podsmażyć wątróbkę pokrojoną w kostkę. Jabłko obrać ze skórki , pokroić w kostkę. Kaszankę , wątróbkę, jabłko i cebulę połączyć. Doprawić solą i pieprzem.
    Z ciasta formować wałek , odkrawać po kawałku , formować placuszki. Na każdy placuszek kłaść farsz i zlepić. Pierogi wrzucać na gotującą się wodę. Gotować na wolnym ogniu 5 min.
    Ugotowane pierogi ułożyć na półmisku , okrasić rozpuszczonym tłuszczem i skwarkami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować