Pierogi z groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pierogi – uwielbiam je . Lecz niestety rzadko goszczą w moim domu – dlaczego? Ano dlatego , że jakoś zawsze brak czasu na dłubanie przy lepieniu pierożków. Ale , że mój Synek chodzi do przedszkola mam troszkę czasu więc stworzyłam pierożki z farszem z zielonego konserwowego groszku Wyszły bardzo smaczne

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:

    Ciasto:

    500 g mąki
    ok 3/4 – 1 szkl ciepłego mleka
    1 jajko
    1 żółtko
    1 większa szczypta soli

    Farsz:

    2 puszki groszku konserwowego

    1 cebula

    1 średni ugotowany ziemniak

    100 g sera białego twarogowego

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto: Do garnka przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, żółtko oraz sól, delikatnie mieszamy.

    2. Porcjami wlewamy mleko i cały czas mieszamy ciasto. Gdy ilość wlanego mleka będzie odpowiednia, wykładamy ciasto na wysypaną mąką stolnice i wyrabiamy jędrne ciasto.

    3. Ciasto dzielimy na porcję i każdą z nich rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wykrawamy kółka

    4. Farsz: Cebulę obieramy , i kroimy w bardzo drobną kostkę. Smażymy na złoto na 1 łyżce oleju rzepakowego

    5. Groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki farszu wrzuć do malaksera i całość zmiksuj.

    6. Na krążki z ciasta nakładamy farsz i składamy pierożki i zlepiamy.

    7. Pierogi wrzucmay na wrzątek i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować