Pieczony filet z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdrowe i smaczne danie obiadowe. Fantastyczna, soczysta pierś z kurczaka, którą przygotujesz nawet gdy nie masz zbyt dużo czasu. Dodatkowo smak soczystego mięsa podkreśli dodatek żurawiny. Doskonałe połączenie, zrób przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 pojedynczych filetów z kurczaka
    • 190 g żurawiny w słoiku do mięsa
    • 10 dag żółtego sera
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Pieczony filet z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części, robię podłużny otwór. Mięso doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka.
  • danie 2. Ser kroję w słupki, w otworze mięsa umieszczam po słupku sera żółtego oraz po 2 łyżeczki żurawiny. Mięso przyciskam żeby zamknął się otwór i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso piekę 30 minut w 180°C.
  • danie 3. Po upieczeniu mięso smaruję pozostałą żurawiną i kroję na mniejsze kawałki.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować