Filet z kurczaka z żurawiną

4.5 (155 ocen)

  • 45 min

w winno miodowym sosie

  • 45 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    100 g żurawiny
    1 cebula
    2 łyżki miodu
    3/4 szklanki białego wytrawnego wina
    sól, pieprz
    słodka papryka
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Filet z kurczaka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięsko z cebulką 1. Fileta przekroić wzdłuż na pół, posypać solą i pieprzem, skropić winem i odstawić do lodówki. Żurawinę zalać winem z dodatkiem miodu. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić. Fileta osuszyć, pokroić w paski i oprószyć mąką z przyprawami. Dodać do zeszklonej cebuli i podsmażyć.
  • Mięso w sosie 2. Do mięsa dodać żurawinę z winem i smażyć aż sos się zredukuje. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować