Pieczone roladki z mięsa z serem owinięte boczkiem

4.47 (151 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

polecam na obiad kotleciki mielone inaczej -bo pieczone w piekarniku w serem w srodku owiniete plastrami boczku z duza iloscia suszonej natki-smaczne i aromatyczne -polecam

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 700 g mięsa z łopatki -zmielonego
    1 namoczona kajzerka
    1 jajko
    1 większa cebuula
    Sól
    sól ziołowa
    pieprz świezo zmielony
    około 8-10 dag sera żółtego
    2 łyzki suszonej natki
    10 plastrów boczku -plastry powinny byc cienkie i spore
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Pieczone roladki z mięsa z serem owinięte boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy , dodajemy odcisnietą kajzerkę , posiekaną cebule, przyprawy i jajka, dodajemy suszona natkę , wyrabiamy masę doprawiamy do smaku.
    Z z mięsnej masy formujemy podłużne kolteciki , rozpłaszamy je w dłoni , na środek układamy spory kawałek sera i formujemy z tego roladkę, którą dokładnie owijamy boczkiem. Każdą uformowaną roladkę od razu układamy na blasze.
    Blachy nie smarujemy żadnym tłuszczem. Sporo tłuszczu wytopi się z mięsa w trakcie pieczenia.
    Przygotowane roladki wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 30 minut.
    Podajemy z pirre z ziemniaków i ulubiona surówka .
    Swietnie smakują tez na zimno .Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Łopatka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować