Składniki;
8 plastrów schabu
8 długich plastrów boczku
8 plastrów sera ( np.edamski)
400 g pieczarek
1 cebula
ostra i słodka papryka
sol
pieprz
olej
Sposób przygotowania przepisu:
roladki schabowe z pieczarkami owinięte boczkiem
1.
Mięso rozbić delikatnie. Olej wymieszać z przyprawami. Natrzeć mięso i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i posolić, usmażyć. Na każdy plaster mięsa nałożyć plaster sera potem farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw. Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze