Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem

4.47 (192 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób

Mielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    300g wędzonego boczku w plastrach
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 kajzerka
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.
  • 2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.
  • 3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować