Pieczone pulpeciki z kaszy jęczmiennej i tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i dietetyczne pulpeciki. Zrobione z kaszy i tuńczyka z dodatkiem koperku i siemienia lnianego. Polecam.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki z czubkiem tuńczyka
    2 łyżki zalewy od tuńczyka
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    1 łyżka pokrojonego koperku
    2 łyżki siemienia lnianego mielonego
    3 łyżki z czubkiem bułki tartej
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Sok Jajko

Pieczone pulpeciki z kaszy jęczmiennej i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone pulpeciki z kaszy jęczmiennej i tuńczyka 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty.
    Do miski przekładamy kaszę i tuńczyka z zalewą oraz pozostałe składniki, dokładnie mieszamy.
    Z masy formujemy małe pulpeciki ( wielkości orzecha włoskiego ) i układamy na blaszce.
    Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować