Krupnik z kaszy jęczmiennej.

4.92 (177 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Rozgrzewająca zupka.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 udko
    1 pietruszka
    1 marchewka
    2 ziemniaki
    4 łyżki kaszy jęczmiennej
    sól,pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.92 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z kaszy jęczmiennej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko oczyścić,umyć,zalać zimną wodą i ugotować do miękkości.Wywar przecedzić.
  • 2. Warzywa obrać,umyć.Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,ziemniaki pokroić w kostkę.
  • 3. Do wywaru dać warzywa i opłukaną kaszę.Gotować do miękkości.Przyprawić solą i pieprzem.Posypać posiekaną natką pietruszki.

Porady

Z porcji wychodzi około 1 litr zupy.Udko możemy użyć do drugiego dania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować