pieczone pierogi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na pierogi, które można przygotować w kilka chwil bez gotowania. Nie zawsze mamy czas na lepienie pierogów i ich ugotowanie - dlatego przy takich okazjach jak lepienie, warto zamrozić zapakowany próżniowo woreczek, który nie traci na smaku czy wartości. Pieczone pierożki są chrupiące i można je podać kiedy tylko mamy ochotę .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie domowych mrożonych pierogów - około 12 szt.
    4 łyżki oleju rzepakowego
    domowa maggi
    zielenina do przybrania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pieczone pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone pierogi wsypujemy do miski. Polewamy olejem.
    Każdego pieroga masujemy, tak by został pokryty olejem - nabrał blasku.
    Dokładnie wymasowane pierogi, układamy na pergaminie.
    Wstawiamy do piekarnika na 200`C i pieczemy około 30 minut na złoty kolor.
    Upieczone pierogi polewamy maggi, posypujemy zieleniną, idealnie smakują z barszczem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować