Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem

4 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Kotlety z miruny z dużą ilością świeżego lubczyku, upieczone w piekarniku. Może je podać do obiadu w towarzystwie ziemniaków i surówki lub zrobić z nich burgery rybne.

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 750 gram filetów z miruny (bez skóry)
    1 duży pęczek lubczyku
    1 jajko
    5-6 łyżek bułki tartej
    pieprz cytrynowy
    sól
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne

Pieczone kotlety z miruny ze świeżym lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę mielimy w maszynce.
    Dodajemy posiekany lubczyk, jajko oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
    Przyprawiamy do smaku pieprzem cytrynowym i solą.
    Dzielimy masę na 6 części i formujemy z nich kotlety. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy olejem.
    Pieczemy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Lubczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować