Pasta drobiowa ze szczypiorkiem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Prosta i smaczna pasta z ugotowanych ćwiartek z kurczaka, które zostały mi po gotowaniu zupy oraz ze szczypiorku.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka
    1 cebula
    1 pęczek szczypiorku
    1 jajko
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta drobiowa ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo. Mięso obieramy dokładnie z kości. Szczypiorek siekamy, cebulę kroimy w kostkę.
    Wrzucamy wszystkie składniki do rozdrabniacza i blendujemy je do momentu, aż powstanie jednolita masa.
    Dodajemy chrzan i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso gotowane Szczypiorek Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować