Pieczone kotlety mięsno - pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne pieczone kotlety. Wilgotne, soczyste i nisko kaloryczne. Polecam do drugiego dania lub na kolacje z chlebkiem.

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego
    5 dużych pieczarek
    1 jajko
    bułka tarta
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    suszona bazylia do smaku
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kotlety Jajko Dodatki

Pieczone kotlety mięsno - pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy mięso mielone, drobno pokrojone pieczarki, jajko, przyprawy i mieszamy. Gdy masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Odwracamy kotlety na drugą stronę i pieczemy kolejne 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować