30 dag mięsa mielonego
1/2 woreczka ugotowanego ryżu
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
3 łyżki pokrojonego szczypiorku
1 jajko
5 - 6 łyżek bułki tartej
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kotlety mięsno - ryżowe ze szczypiorkiem
1.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Do miski wkładamy mięso mielone, ugotowany
( lekko ciepły ) ryż i pozostałe składniki. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze