Zawijane Schabowe

4.5 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Wiadomo wszyscy kochamy schabowe. Tym razem w urozmaiconej wersji, czyli zawijane schabowe.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 kawałków schabu ( plaster na kotlet)
    25 dag sera żółtego wędzonego
    2 jajka
    bułka tarta
    pieprz
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Kotlety Jajko Ser

Zawijane schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy cienko, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy rozbity kotlet kładziemy wcześniej starty na grubych oczkach ser i zawijamy w rulon ( tak jak na roladę z zawiniętymi brzegami aby ser nie wypływał podczas smażenia).
    Obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
    Smażymy na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jajka Schab Sery Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować