Pieczeń z mięsa mielonego nadziewana kaszanką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

2 w 1 ... Jest pyszna na kanapki. Polecam. Z dodatkiem cebulki i jabłka smakuje wyśmienicie.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 60 dag mięsa drobiowo - wieprzowego
    3 cebule
    1 małe jabłko
    2 jaja
    1 czerstwa bułeczka
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    2 kawałki kaszanki
    1 łyżka masła
    masło do posmarowania formy
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pieczeń z mięsa mielonego nadziewana kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, pokroić, podsmażyć na maśle.
    Jabłko obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę.
    Bułkę namoczyć w wodzie.
    Mięso przemielić wraz z cebulką i odciśnietą bułką przez drobne sitko.
    Do mięsa dodać resztę składników i wszystko razem dokładnie wyrobić.
    Foremkę 12x20 cm wysmarowac masłem, wysypać bułką tartą.
    Polowę mięsa przełożyć do blaszki, lekko docisnąć, na środku ułożyć obraną z osłonki kaszankę i przykryć resztą mięsa.
    Piec 60 minut w 200 stopniach.
    Po wystudzeniu wyciągnąć z formy. Schłodzić.



    ŹRÓDŁO: niebonatalerzu.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Wieprzowina Jabłka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować