Penne konjac z warzywami i tofu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wege pomysł na obiad

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu konjac (u mnie szpinakowe penne)
    1 kotka tofu
    1/2 papryki
    1/2 marchewki
    10 g grzybów mun
    kawałek pora
    sos sojowy
    słodki sos chili
    słodka i ostra papryka
    curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Penne konjac z warzywami i tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun zalać wrzątkiem i odstawić aż spęcznieją. Tofu pokroić w plastry, skropić sosem sojowym i posypać przyprawami, a następnie obsmażyć na patelni grillowej. Warzywa i grzyby mun pokroić i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Makaron konjac wypłukać i dodać do warzyw razem z pokrojonym w kostkę tofu. Polać sosem sojowym i sosem chili i smażyć całość 5 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu Makaron Grzyby mun

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować