1 filet z kurczaka
1 opakowanie makaronu konjac
1 mała marchewka
garść grzybów mun
kawałek pora
kawałek papryki
100 g pieczarek
sos sojowy
ocet ryżowy
sos chili
sos z tamaryndowca
curry
dymka i sezam do dekoracji
Makaron konjac z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą curry, skropić sosem sojowym, sosem chili i octem ryżym, dodać łyżkę sosu z tamaryndowca, wymieszać i odstawić na minimum pół godziny. Grzyby mun namoczyć. Warzywa i grzyby pokroić. Patelnię spryskać olejem. Podsmażyć marchewkę i grzyby mun, dodać kurczaka, a po kilku minutach resztę warzyw. Skropić obficie sosem sojowym. Makaron dokładnie wypłukać i dodać do reszty składników, podsmażyć razem kilka minut. Przed podaniem posypać posiekaną dymką i sezamem.
Komentarze