Pasztet z selera

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wegetariański pasztet z selera. Przygotowany z warzyw, a smakuje wybornie. Dobrze smakuje na ciepło jak też na zimno.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni seler ( 700 g )
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    szklanka bulionu
    10 dag masła
    2 łyżeczki tartego chrzanu
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    1/2 szkl bułki tartej
    3 jajka
    sól i pieprz do smak
    tłuszcz i bułka tarta do keksówki
    keksówka 27 x 8 x 8
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (duże oczka). Cebulę kroimy w średnią kosteczkę, czosnek w drobną kosteczkę. Do garnka wkładamy starty seler, cebulę, czosnek oraz pokrojone masło i dolewamy bulion. Gotujemy przez 15 minut.
    Do ostudzonej masy dodajemy jajka, bułkę tartą, chrzan, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki ( blaszka wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą).
    Pieczemy w temp.180 stopni przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować