Pasztet z kaczki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z kaczki oddzielić od kości , pokroić na kawałki , dusić do miękkości. Cebulę obrać , pokroić w plasterki. Pod koniec smażenia dp mięsa dodać cebulę, podsmażyć. Grzyby opłukać, ugotować. Orzechy pokroić na drobne kawałki. Bułkę namoczyć w mleku. Kaczkę z grzybami , bułką namoczoną w mleku zmielić. Wymieszać z posiekanymi orzechami, żółtkami, natką pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Foremki 2 szt o wym.9x20cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę mięsną włożyć do foremek, wyrównać. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 30 min. Wyjąć z foremek, podawać na zimno.
Komentarze