Pasztet z kaczki z grzybami

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Polecam pyszny pasztet z kaczki na świąteczny stół i nie tylko.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kaczka
    10 dkg cebuli
    10 dkg orzechów włoskich
    15 dkg grzybów prawdziwków
    5 żółtek
    natka pietruszki
    sól.pieprz
    gałka muszkatołowa
    1 bułka sucha
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pasztet

Pasztet z kaczki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kaczki oddzielić od kości , pokroić na kawałki , dusić do miękkości. Cebulę obrać , pokroić w plasterki. Pod koniec smażenia dp mięsa dodać cebulę, podsmażyć. Grzyby opłukać, ugotować. Orzechy pokroić na drobne kawałki. Bułkę namoczyć w mleku. Kaczkę z grzybami , bułką namoczoną w mleku zmielić. Wymieszać z posiekanymi orzechami, żółtkami, natką pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Foremki 2 szt o wym.9x20cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę mięsną włożyć do foremek, wyrównać. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 30 min. Wyjąć z foremek, podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować