Mini pasztety z jajkiem

5 (163 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 8 osób

Takie mini paszteciki z jajkami upiekłam na święta Wielkanocne, są smaczne i ładnie się prezentują po przekrojeniu. Goście byli nimi zachwyceni, polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 8-10 jajek ugotowanych na twardo
    0,5 kilogram mięsa z rosołu
    Warzywa z gotowania rosołu
    1 cebula
    1 kajzerka
    1 jajko
    Sól, pieprz
    Majeranek
    Gałka muszkatołowa
    Olej do smażenia
    Małe okrągłe foremki aluminiowe
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pasztet

Mini pasztety z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Mięso, warzywa, cebule oraz namoczoną kajzerkę mielimy na sitku o drobnych oczkach. Do masy dodajemy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy. Jajka obieramy, obtaczamy je przygotowaną masą, układamy w foremkach aluminiowych, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować