Pasztet z jajek z pieczarkami

4.5 (174 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -12 jajek
    -300 g pieczarek
    -1 duża cebula
    -4 łyżki startego żółtego sera
    -1 pęczek posiekanego szczypiorku
    -3/4 szkl. bułki tartej
    -4 łyżki gęstej śmietany
    -olej do smażenia
    -1-2 łyżki majonezu
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Pasztet

Pasztet z jajek z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na oleju.
    Ugotowane jajka pokroić i połączyć z cebulą i pieczarkami. Wbić 2 jajka i wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość przełożyć do keksówki (wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą albo wyłożonej pergaminem). Piec ok. 60 minut w temp. 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

4.49 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z pieczarkami i marchewką

To może cię zainteresować