Pasztet z jajek

0 (0 ocen)

na co dzień i od święta

Składniki:

  • 12 jajek
    15 dag żółtego sera
    1 pęczek natki pietruszki
    3/4 szklanki bułki tartej
    1 cebula
    50 gram stopionego masła
    2 łyżki bułki tartej
    100 ml kwaśnej śmietany 18 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Pasztet z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarte o dużych oczkach (2 łyżki odłożyć do posypania wierzchu). Pietruszkę opłukać i posiekać. Cebulę obrać i usmażyć na maśle. Do pokrojonych jajek dodać ser, natkę pietruszki, bułkę tartą, cebulę oraz kwaśną śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wszystko razem wymieszać. Masę przełożyć do keksówki. Na wierzchu posypać 2 łyżkami bułki tartej oraz 2 łyżkami startego sera. Polać stopionym masłem. Piec 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować