Pasztet z jajek i serka topionego

  • wyświetlono: 1414 |
  • dodany do książki kucharskiej: 16 |
  • polecenia: 0

Pyszny,wegetariański dodatek do pieczywa,zastępujący wędlinę,podany z sosem chrzanowym lub tatarskim smakuje wybornie.

beniawojt
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

10 ugotowanych jajek na twardo
2 surowe jajka
150 g serka topionego np.Ementaler
2 łyżki gęstej śmietany
1 duża cebula
1 łyżka masła
1 łyżka posiekanego szczypiorku
majonez
sól i pieprz do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet z jajek i serka topionego

  • 1. Ugotowane jajka obierz ze skorupki i pokrój w kostkę.
    Obraną cebulę drobno posiekaj i podsmaż na maśle,dodaj do jajek,
    Następnie dodaj pozostałe składniki surowe jajka,serek topiony,śmietanę i posiekany szczypiorek,dopraw do smaku solą i pieprzem,delikatnie wymieszaj.
    Masę przełóż do formy 11 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni C i piecz 35-40 minut.
    Po ostudzeniu można posmarować majonezem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania kuchniakuchnia wegetariańskaNa kanapkędo pieczywaśnaidaniepasztet jajeczny
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jaja faszerowane serkiem topionym

Dodane przez: Skotka

Jaja faszerowane serkiem topionym

Doskonała przystawka i jedno z...

image-242ykfe

Dodane przez: beniawojt

Terrina z serka i szynki

Świetnie smakuje z kromką świeżego,domowego...

Tortille z kurczakiem i serkiem

Dodane przez: AnetaJ

Tortille z kurczakiem i serkiem

Tortilla z kurczakiem na zimno....

Tortille z tuńczykiem i jajkiem

Dodane przez: AnetaJ

Tortille z tuńczykiem i jajkiem

Tortilla z kurczakiem na zimno....