Paszteciki z zimnego ciasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodajemy margarynę
i wbijamy 2 jajka. Drożdże
mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem, odstawiamy do wyrośnięcia.
Wlewamy do mąki, siekamy
nożem i zagniatamy. Wkładamy
do lodówki na 30 minut.
2.Pieczarki smażymy z cebulą.
Kapustę gotujemy, studzimy
i drobno kroimy. Mięso i pieczarki
mielimy, przyprawiamy,
wbijamy 2 jajka i mieszamy.
3.Ciasto cienko rozwałkowujemy
i nakładamy farsz. Paszteciki
układamy na natłuszczonej blasze,
smarujemy jajkiem, czekamy,
aż wyrosną. Pieczemy na
złoty kolor w temp. 170 °C.
Porady
Z takiego ciasta można też upiec ciasteczka z marmoladą.
Komentarze